Kontakta oss

Kontakta oss

Vill du ha hjälp med mat och kaffe på din arbetsplats? Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss och berättar mer.

Please leave this field empty.

Tack för visat intresse!
Vi hör av oss inom 24 timmar.
Hälsningar Convini

Cold Brew Coffee

Vårigt kaffetips! Prova att göra ditt egna Cold Brew Coffee.

Du behöver:

 • 100g grovt malet kaffe (Testa gärna ett fruktigt eller ett nötigt kaffe, behöver inte vara mörkrostat)
 • 1L kallt vatten
 • Presskanna eller en vanlig flaska
 • Mandelmjölk
 • Vanilj eller kanel


Så här gör du:

 1. Mal kaffet grovt och häll i den i en presskanna eller i en vanlig flaska.
 2. Häll sedan 1L kallt vatten över kaffet och rör om.
 3. Ställ presskannan/flaskan i kylskåpet i 20-24 timmar.
 4. Ta din flaska och häll kaffet genom en sil. Eller pressa ner silen om du har en presskanna.
 5. Servera i ett glas med is i.
 6. Häll lite mandelmjölk i glaset och 1tsk vanilj eller kanel

Tips! Vill du ha det lite festligare kan du ta lite chokladsås och dra runt kanterna på glaset innan du häller kaffet i glaset.

Fira in det nya året med en riktigt god kaffedrink!

Vår Barista har tagit fram en egen jättegod kaffedrink med mandel. Receptet ser du nedan:

1. Ta ett stort latteglas
2. Lägg en kula vanilj/karamell/mandel-glass i botten
3. Häll över en espresso
4. Skumma mjölk & häll över
5. Toppa med grädde & pudra med kanel
6. Strö över mandelflarn & sätt i en kanelstång

Smaklig kaffestund!

pexels-photo-189259

Skapa julkänsla med ditt kaffe!

Vår barista tipsar om hur du enkelt kan skapa julkänsla med ditt kaffe. Det du behöver är en kaffebryggare, kaffe, kanel/kardemumma och grädde.

Gör så här:
1. Dosera malet kaffe i din bryggare.

2. Krydda med kanel eller kardemumma på toppen av det malda kaffet, brygg.

3. Under bryggning förbered vispad grädde.

4. Häll upp kaffet i ett glas, toppa med grädden och lite kardemumma/kanel på toppen och en stjärnanis på grädden som dekoration. Klart!

 

kanel

 

Vår barista tipsar

För få till det bästa skummet till din latte ska mjölken vara kall (inte ljummen). Använd Arlas Latte Art mjölk som är framtagen med en optimal proteinhalt för att få fram ett krämigt, fluffigt och fint skum.

Convini_kaffe_41_webb

Del VIII – Caffè Mocha

Caffè Mocha är den lyxiga kaffedrycken bestående av espresso, varm choklad och ångad mjölk i lika delar. Vill du variera smakerna finns det alla möjligheter från hela skalan mörk till vit choklad, ångad mjölk till vispad grädde, och varför inte krydda med lite extra kakao eller kanel.

Caffè Mocha är förvånansvärt nog ett amerikanskt påfund, vilket uppkom som en variation till Caffè Latte. Drycken har fått sitt namn från kuststaden Mocka, vid Röda havet i Jemen. Som redan under 1400- och 1600-talet var en av de stora kaffeexportörerna, och sattes på kartan tack vare bönans kryddiga och distinkta karaktär, och med en ton av choklad. Mockakaffet är en typ av Arabica-böna som håller sig gott i kurs även idag.

För er som har möjlighet till choklad och Caffè Mocha i er Convini kaffemaskin vill vi tipsa om vår Fairtrade-märkta choklad Partners Blend Choc; med en god mellanmörk choklad med tydliga toner fudge och smörkola, och en omtänksam produktion.

Cup of coffee partners_blend_choc_218

Del VII – Macchiato

Ni som följt med oss i denna kaffeserie kan se att kaffedryckernas namn inte bara är påhittade, utan har en logisk betydelse som beskriver dess karaktär väl; och Macchiato är inget undantag.  

Macchiato betyder ”fläckad”, och serveras oftast på två välkända vis: Caffè Macchiato och Latte Macchiato. Den förstnämnda är espresso fläckad med skummad mjölk, och den sistnämnda helt enkelt skummad mjölk fläckad med espresso.

Originalreceptet för Caffè Macchiato var egentligen espresso med en skvätt vanlig oskummad mjölk. Då det var svårt att se om kaffet verkligen innehöll mjölk, ändrades receptet till skummad, där mjölken stannar kvar synlig på toppen.  

Vill ni fira med en lite extra lyxig kopp Macchiato: Caffé Macchiato Caramel, följ det busenkla receptet nedan och njut:

Häll nybryggt kaffe eller espresso i en kopp, toppa med en tunn hätta skummad mjölk, och ringla sedan över ett tunt mönster kolasås – varsågoda!

caramel macchiato

Del VI – Caffè Lungo

Caffè Lungo, en italiensk stolthet som grundar sig, precis som namnet antyder, på den traditionella espresson. Skillnaden mot sin klassiska moder är att kaffet här bryggs med dubbelt så mycket vatten. Detta ger en mer långdragen bryggningsprocess vilket resulterar i en svagare och aningens mer bitter smak. Caffè Lungo är alltså precis som namnet säger, en ”Lång Caffè”.

Många misstar Lungon för Americano, men de är inte att förväxlas då det extra hetvattnet i den sistnämnda tillsätts efter bryggningen av espresson; därav bildas olika smak och karaktär på dessa två drycker.

Här på Convini har vi varje månad Smak & Funktions-utbildningar, för att bygga på och utveckla våra kunskaper kring allt som hör café på arbetsplatsen till. Vi koppar, smakar, bjuder in kaffeexperter och utbyter erfarenheter. Allt för att kunna ge er kunder bästa möjliga smak, service och upplevelse.

Är ni missnöjda med ert kaffe på arbetsplatsen idag? Ring oss så bokar vi ett möte, och koppar sedan tillsammans för att komma fram till smak och funktion utifrån just era önskemål.

bildspel2

 

Del V – Café au Lait

Café au Lait är fransmännens favorit till morgonkaffe, som klassiskt sett innebär lika delar espresso och ångad mjölk.

I Sverige kom drycken in, på samma sätt som Caffè Latte, som en reaktion och stort kampanjande från de svenska mjölkproducenterna för att öka mjölkkonsumtionen. Det hela utspelade sig på 80-talet då drycken Café au Lait presenterades med text i de franska färgerna vitt, blått och rött. Dock med en skillnad från det franska originalreceptet… I och med att espressomaskinen inte etablerat sig hos oss nordbor än korrigerades receptet till lika delar bryggkaffe och ångad mjölk; en len och mjuk smakupplevelse som togs emot med öppna armar av ”lilla landet lagom”.

När espressomaskinen gjorde sitt intågande ett decennium senare tillsammans med Latte och Cappuccino svalnade intresset för Café au Lait, som många svenskar idag mest ser som ett nostalgiskt minne från 80- och 90-talet.

Vill ni inspireras av lite nyare trender från ”Le France”, har vi fantastiska Macarons i Convini-sortimentet; mycket uppskattat till mötet med guldkant.

traditional french colorful macarons in a box

Del IV – Cappuccino

Cappuccino är det italienska kaffereceptet bestående av espresso, ångad mjölk och mjölkskum i tre lika delar. Mjölkskummet på toppen bildar en isolerande hätta, vilket håller kvar värmen längre, och så även porslinskoppen som den med fördel serveras i.  

Hur receptet uppkom är svårt att säga, men ordet urspringer från cappuccio, vilket betyder ”kapuschong” eller ”huva”, och hänvisar till den bruna färgen på kapucinermunkarnas huva. Efter att espressomaskinen uppfunnits år 1901 underlättades servering av espressobaserade drycker på caféer och restauranger, och cappuccinon spred sig då starkt runt om Europa och världen, och var år 1950 relativt etablerad.  

Visste ni, att den för oss fika-lyxiga cappuccinon hör till frukosten hemma i hemlandet, och avnjuts där gärna tillsammans med en croissant.

Vi på Convini erbjuder inte croissanter, men vi har precis utökat vårt sortiment med en massa nya trevliga kakor och fikatillbehör. Ring gärna vår Kundtjänst om du vill höra mer eller önskar tips på hur fikastunden kan förgyllas på ert företag.

Cappuccino

Del III – Caffè Latte

Svenskarnas kaffeälskling, Caffè Latte, är den mest beställda kaffedrycken på dagens caféer, och var konstigt nog helt okänd för bara 20 år sedan.

Sagan började i slutet av 90-talet då nya kylda drycker och vanor, som att fika ute på caféer, kom in mer i vårt svenska samhälle. De nya dryckerna och vanorna resulterade i att försäljningen av ”hemmadrycken” mjölk minskade. Mjölkbönderna och mejeriföretagen slog då ihop sina kloka huvuden för att hitta en lösning och åter öka mjölkkonsumtionen. Frågan var bara; hur skulle de lyckas flytta mjölken från hemmet och ut på caféerna där vi befann oss allt oftare?

Lösningen blev en uppskruvad variant av den tidigare succén Café au Lait, bryggkaffe med mjölk, som nu byttes till espresso med varm fint skummad mjölk.

Efter mycket kampanjande för att sätta nykomlingen på kartan, och Barista-utbildningar för caféer, där Latten var ett viktigt inslag, tog den tillslut fäste. Och idag lever kaffesorten sitt eget liv och skapar nya företeelser som Lattemamma, Lattemode och Lattejournalistik. Vilken framgångssaga!

Vill ni också ha den där perfekta avkopplande Caffè Latten med godaste skummad mjölk på arbetsplatsen? Vi erbjuder marknadens bästa kaffemaskiner av senaste teknik, och till den vill vi tipsa om mjölken Latte Art för en enastående smakupplevelse! Prata med er Vending Barista eller ring vår kundtjänst för mer information.

Caffe Latte Latte Art2

Del II – Caffè Americano

En svagare version av espresso som tros kommit till av amerikanska trupper under andra världskriget.

Amerikanerna i Europa experimenterade med hett vatten i européernas starka caffè, för att få ett kaffe likt hemma. Efter kriget följde detta nya tillvägagångsätt med hem, och blev en ny kaffefavorit i USA.  

Det klassiska receptet är en espresso i vanlig kopp, påfyllt med hett vatten upp till kanten. Men det är såklart alltid fritt fram att experimentera fram sin egen perfekta delning.

Tips för en uppiggande 3-fika:

Ta en kopp Americano och förgyll med en Cantuccini Mandel, eller en varför inte våra nya Krisprolls Kardemumma – försvinnande gott!

iStock_000053292658XLarge kardemumma2

 

 

 

 

 

Del I – Caffè Espresso

Kaffedryckernas kaffe, originalens original, är det mörka fylliga kaffet täckt med crema kommer från Italien, och även kallat Caffè i all sin enkelhet.

Namnet Espresso betyder ”när någonting tvingas ut”, och står för ett uttryck av smaker och aromer som, genom färskmalda bönor där hett vatten förs igenom med hårt tryck, blir till en nybryggd sensation.

Visste du att en kopp kraftfull Espresso bara innehåller en tredjedel så mycket koffein som en vanlig kopp kaffe… p g a den låga kvantiteten.

Vi på Convini vill tipsa om Arvid Nordquists Krav- och Fairtrade-märkta espressoböna Giusto. En fantastiskt god och mjukt kryddig böna med nötig karaktär och toner av karamell. Och dessutom visar den omtanke till vår omvärld.

Espresso Giusto

Bild från arvidnordquist.se

 

Lär känna ditt kaffe

Cup of coffeeLär känna ditt kaffe är vår serie där vi vill ge dig lite rolig fakta om några av våra mest omtyckta kaffedrycker.

Trevlig läsning!